Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Aktualizacja Serwera ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko .;-) Otóż mam pytanko , bo chciałem zaktualizować swój server Bukkit z 1.4.7 na 1.5.1 lub 1.5 , ale jestem Ciekawy czy można to zrobić bez naruszenia Pluginów i całego Silnika ?

Opublikowano

ja znam tylko jeden sposob podmiane silnika (zamiane) a o co chodzi z tym naruszanie pluginow :? pluginy korzystaja z api bukkita :O ile sie nie myle: wiec aktualizacja silnika czesto wiaze sie ze zmiana pluginow na nowsze ktore sa aktualizowane przez autora do aktualnej wersji silnika

Opublikowano

ja znam tylko jeden sposob podmiane silnika (zamiane) a o co chodzi z tym naruszanie pluginow :? pluginy korzystaja z api bukkita :O ile sie nie myle: wiec aktualizacja silnika czesto wiaze sie ze zmiana pluginow na nowsze ktore sa aktualizowane przez autora do aktualnej wersji silnika

Dobrze mógłbyś Mi dokładnie wytłumaczyć tę Podmianę silnika ? :D

Bo oczywiście pluginy mam zapisane wszystkie więc sobie pobiorę nowsze ( Trudne to nie będzie )

Opublikowano

nie jestem pewien czy da sie tak zrobic :)

Zapraszam na serwer MineCraft

[skyBlock][NoPremium][NoHamachi][NoWhiteList] ForestCraft

IP: forestcraft.maxc.pl

Zapraszam :)

Opublikowano

Pobierz sobie CraftBukkit otwurz za pomocą 7-zip i jak masz tą wersję 1.4.7 to podmjeń je i wszystko git .

Okey zaraz sprawdzę czy będzie działać.;-)

No i wiesz o tym , że masz Plusika ? ;dd Dzięki wszystko działa idealnie .;dd

Opublikowano

co wy mu tlumaczycie :/ chlop nauczy sie to robic w dosc dziwny sposob :/

tak jak osoba wyzej napisala wystarczy podmienic stare pliki .jar pluginow (o ile autor pluginu nie zmienial pliku config nie musisz ich usuwac zreszta kazdy plugin i kazda jego wersja jest opisana na bukkit.org)

z silnikem to samo mozesz go podmienic albo wstawic silnik do folderu z srewerem i w pliku .bat zmienic nazwe na na docelowy

Opublikowano

Ale powiem wam , że Mam te wszystkie pluginy z wersji 1.4.7 nie zmieniałem na 1.5.1 i śmiga wszystko dobrze .;D Czy serio jest potrzeba aktualizowania ich ? :D Bo jakoś nie chce mi się w Configach grzebać od nowa .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...